Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus roept Haïti op tot moed en nederigheid

Paus roept Haïti op tot moed en nederigheid
VATICAAN (KerkNet/Zenit) - Paus Johannes Paulus II heeft verantwoordelijken in Haïti opgeroepen om getuigenis af te leggen van moed en nederigheid. Dat gebeurde vrijwel op hetzelfde ogenblik dat bekend raakte dat president Jean-Bertrand Aristide was afgetreden.
De paus verklaarde verontrust te zijn door de berichten vanuit Haïti. Hij nodigde alle verantwoordelijken in het land uit de moed en nederigheid op te brengen om de beslissingen te kunnen nemen die nodig zijn voor het welzijn van het land.

Hij spoorde de internationale gemeenschap aan om een initiatief te nemen en riep de humanitaire organisaties op tot een sterk engagement.
 
 

 

Rorate Zoeken