Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

48 Kerkgangers vermoord in Nigeria

48 Kerkgangers vermoord in Nigeria
JOS (KerkNet/Fides) - Op 26 februari zijn 48 gelovigen omgebracht toen in de plateaustaat in Nigeria een gebedshuis van de Kerk van Christus door gewapende mannen werd aangevallen. Ook vrouwen en kinderen lieten daarbij het leven.
De overval is de gewelddadigste van de voorbije twee weken. Daarbij zijn in totaal al minstens honderd mensen gedood en duizenden mensen op de vlucht gejaagd. Mensen ter plaatse vertellen dat een gewapende bende, die over de modernste wapens beschikt, al verschillende dorpen in de regio heeft aangevallen. De leden zijn van elders afkomstig en de aanvallen zouden nauwkeurig gepland zijn. Volgens getuigen droegen ze allemaal dezelfde zwarte pakken en werden de overvallen duidelijk gecoördineerd.

Het leger stuurde inmiddels versterkingen en richtte wegblokkades op. Bij het geweld tussen moslims en christenen vielen in 2001 alleen al meer dan duizend doden. Ook in 2002 waren er honderden doden. Het geweld dient niet alleen om religieuze en etnische geschillen uit te vechten, maar vaak ook om landaanspraken kracht bij te zetten. Niet zelden gaat het ook om brutale roofovervallen.
 
 

 

Rorate Zoeken