Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Ook in België steeds meer volwassenen kandidaten voor het doopsel

Ook in België steeds meer volwassenen kandidaten voor het doopsel
BRUSSEL (KerkNet/CathoBel) - Op 29 februari, de eerste zondag van de vasten, hebben in totaal zestig Franstalige catechumenen geantwoord op de naamafroeping door hun respectieve bisschoppen. Het hoge aantal bewijst dat er ook in ons land, net als in Frankrijk, steeds meer mensen zijn die zich op volwassen leeftijd laten dopen.
Op verschillende plaatsen in Franstalig België waren er diensten. In het bisdom Doornik bijvoorbeeld gingen 21 catechumenen en 12 volwassenen op weg naar het vormsel in een dienst in de St.-Servaiskerk van Beaumont. De dienst werd geleid door Mgr. Harpigny.

In Waals-Brabant deden 7 catechumenen en 20 volwassen een vormselaanvraag in de kapel van het klooster van Clerlande, in aanwezigheid van Mgr. Remi Vancottem. In het bisdom Luik waren er 14 catechumenen in de kathedraal van Luik, in aanwezigheid van Mgr. Jousten en in Brussel deden 20 catechumenen en 14 volwassen een vormselaanvraag, in aanwezigheid van Mgr. De Kesel. Dat gebeurde in de prachtige St.-Michiels en St.-Goedelekathedraal in Brussel.

Het catechumenaat is volgens de traditie van de Kerk de tijd die vooraf gaat aan het christen-worden en het ontvangen van de eerste christelijke initiatiesacramenten.

De naamafroeping vormt daarbij de tweede stap op de weg naar het vormsel. In die dienst, die in principe op de eerste zondag van de vasten plaatsheeft, roept de bisschop de namen af van diegenen die dat jaar gedoopt worden. De catechumenen zelf worden in principe vergezeld van hun peter en hun meter, die hen verder op hun geloofsweg zullen begeleiden.
 
 

 

Rorate Zoeken