Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Roeselare: omgaan met media

Roeselare: omgaan met media
ROESELARE (RKnieuws.net) - Het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (dienst parochiepastoraal, bisdom Brugge), de persdienst van het bisdom Brugge en "Kerk en Leven" organiseren donderdag 18 maart om 19.30 uur een vormingsavond rond omgaan met de media. Dit is tegelijk een West-Vlaams vervolg op de publicatie van "Parochie.com", een mediagids die uitgeverij Halewijn naar aanleiding van Mediazondag 2003 op de markt bracht.
Met deze vormingsavond richten de initiatiefnemers zich vooral op de pastoors, de leden van federale stuurgroepen, teams en raden en andere medewerkers die zich willen bekwamen in het omgaan met pers en de Kerk aanwezig willen brengen in de media.

Prof. dr. Michel Walrave (departement communicatiewetenschap, Universiteit Antwerpen) verzorgt in het eerste deel van de avond een referaat over het omgaan met media. In deze inleidende uiteenzetting zal hij het hebben over de noodzaak en verschillende facetten van communicatiebeleid voor een organisatie en hoe men met planning en een goede mix van middelen (interne en externe media) tot een gecoördineerd geheel van communicatie-acties kan komen.

Indien deze acties ingebed zijn in een beleid en plan, kunnen ze elkaar versterken en de kernboodschap van een organisatie duidelijker bij de doelgroepen overbrengen.

Nadien kunnen de deelnemers kiezen uit een pakket van tien werkwinkels.
Het tijdsschema laat het bijwonen van twee werkwinkels toe.

De tien onderwerpen:
Het opstellen van een persbericht (Doenja Van Belleghem, adjunct-perschef bisdom Brugge)
De organisatie van een persconferentie (Peter Rossel, perschef bisdom Brugge)
Het bouwen van een website (Stefaan Casteleyn, pastoor federatie Waregem)
Een redactieraad voor "Kerk en Leven" (redactieploeg decanaat Waregem*)
Omgaan met de pers wanneer de media je verrast (Mark Van de Voorde, hoofdredacteur Kerk en Leven)
Taaltips (Michel Vermeersch, redacteur Kamer van Volksvertegenwoordigers)
Interviewstijl (Jaak Houwen, deken Ieper en Ghislain Lacante, parochie-assistent decanaat Ieper)
Plaatselijk communicatieplan (Bart Pieters, parochie-assistent decanaat Kortrijk)
Omgaan met audio-visuele pers (Xavier Taveirne, redacteur Radio 2 West-Vlaanderen)
Werken met foto-materiaal (Eric Vanthournout, medewerker De Weekbode en Kerk en Leven, Lauwe)

Dit initiatief heeft plaats in centrum Licht en Ruimte (Oostnieuwkerksesteenweg 51) te Roeselare. De bijdrage in de onkosten bedraagt € 5 per deelnemer, te betalen de avond zelf. De federatie of de parochie betaalt best deze som. Ingeschrevenen kunnen op de avond zelf de mediagids "Parochie.com" aan een verminderde prijs aanschaffen.

Inschrijven bij de Dienst Parochiepastoraal, Oostnieuwkerksesteenweg 51, 8800 Roeselare, tel. 051/26.56.10, fax 051/26.56.11, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken