Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bisschop Eijk publiceert weer na ziekenhuisopname

Bisschop Eijk publiceert weer na ziekenhuisopname
GRONINGEN [RefDag.nl, Rknieuws.net] – Bisschop Eijk van Groningen, in januari wegens een afsluiting van het bloedvat in de hersenstam in het ziekenhuis opgenomen, heeft voor het eerst weer een artikel gepubliceerd.
Dit bericht het Reformatorisch Dagblad vandaag. Eijk, die nog steeds in een klooster in Duitsland verblijft, schreef in het theologische tijdschrift ”Communio” een artikel met de titel ”Is de mens schepper?”.

Volgens de perschef van het bisdom Groningen heeft hem dat veel moeite gekost, maar gaat hij nog steeds vooruit. In het artikel gaat de bisschop in op de mogelijkheden van de biotechnologie die de mens nu ook op zichzelf toepast. De bisschop noemt dit „scheppend” vermogen van de mens „fascinerend en tegelijkertijd afschrikwekkend.” Volgens Mgr. Eijk maakt klonen door kerntransplantatie naar verwachting binnen niet al te lange tijd aseksuele voortplanting van volwassen mensen tot een feit.

De bisschop van Groningen noemt het zeer verontrustend dat de mensheid in de toekomst in staat zal zijn door genetische manipulatie nieuwe “mensensoorten” te creëren: mensen met bepaalde gewenste eigenschappen of, met de mens als uitgangspunt, totaal nieuwe mensen. Volgens mgr. Eijk schiet de vertechnisering van onze cultuur door nu de biotechnologie steeds meer vat op de mens zelf krijgt.
 
 

 

Rorate Zoeken