Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Drogenbos: Passieconcert

Drogenbos: Passieconcert
BRUSSEL (RKnieuws.net) - De 14 staties van de lijdensweg van Christus inspireerden reeds menig componist. Uit deze erfenis selecteerde het vocaal ensemble ‘Laudato Si’ enkele ingetogen werken van onder meer Orlandus Lassus, Allegri, Uyttendaele en Palestrina. Het ensemble treedt op 19 maart op in Drogenbos.
Het vocaal ensemble ‘Laudato Si’ werd enkele jaren geleden opgericht door Antoinette Tronquo en bestaat uit 11 jonge mensen die elk op zich actief zijn in de wereld van de klassieke muziek. Als ensemble hebben ze zich gespecialiseerd in oude en moderne polyfonie. Hun belangrijkste betrachting daarbij is het streven naar een homogene klank.

‘Laudato Si’ bestaat uit: Antoinette Tronquo en Caroline Assaert (sopraan), Vera Verschelden, Tineke Van Ingelgem en Wouter Bossaer (alt), Patrick Saelens, Bernard Schoutteten en Wim Vanommeslaeghe (tenor), Patrick Van Reckem, Luc Van Laethem en Martijn De Pelsemaeker (bas).

Het concert vindt plaats op vrijdag 19 maart 2004 in het Museum Felix De Boeck in Drogenbos. Het concert start om 20u (stipt). De toegang bedraagt : € 10 (standaard) / € 7 (-26; + 60). Gelieve op voorhand te reserveren (per post, telefoon, fax of e-mail).

Info: Museum Felix De Boeck, Kuikenstraat 6, 1620 Drogenbos, Tel : 02-377.57.22
Fax : 02-377.29.15 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - of op onze website: www.museumfelixdeboeck.be (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken