Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Pastoraal in Toerisme op Brussels Vakantiesalon

Pastoraal in Toerisme op Brussels Vakantiesalon
BRUSSEL (RKnieuws.net) - In het geheel van het toerisme vormen onze kerken, abdijen en andere religieuze plaatsen een belangrijk aandeel, waarvan de toeristische industrie ruimschoots gebruik van maakt. Op die ‘markt’ mag de kerk niet afwezig blijven. Soms wordt het toerisme van vandaag de Agora van het antieke Athene genoemd.
Ondanks de onkerkelijkheid blijft ons religieus kunstpatrimonium zijn grote aantrekkingskracht behouden. ‘Schoonheid leidt tot God’ is ook waar in onze tijd.
In de veelheid van informatie legt Kerk en Toerisme een eigen accent: laten ontdekken hoe kunstenaars en ambachtslieden hun talent en bekwaamheid hebben aangewend om in artistieke vormen van hun geloof te getuigen. Hun werken uit de opeenvolgende eeuwen en stijlenperiodes bieden kansen om hun boodschap te (her)ontdekken. De laatste jaren hebben de onthaalpersonen op ‘Pastoraal in Toerisme’-stand de groeiende vraag gekregen naar plaatsen van rust, bezinning en spiritualiteit. Vandaar ook de vraag naar ‘open kerken’.
Onze folders bieden enkele voorbeelden van kerk- en abdijbezoek en tochten doorheen het religieuze landschap aan. Vanaf de komende lente zullen die teksten met fotostrips op kerknet te zien zijn.

De stand is te vinden in Paleis 4 op de Heizel, stand nr 4520, in de gang die begint aan de hoekingang van het paleis, tegenover de stand van Westtoer. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken