Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Schönborn roept op tot dialoog met Islam

Schönborn roept op tot dialoog met Islam
ROME (KerkNet/RadVat) - De Oostenrijkse bisschop Schönborn gaf tijdens zijn bezoek aan Iran een voordracht aan de Iraanse Iman-Sadr-Universiteit. Tijdens zijn uiteenzetting vroeg de aartsbisschop van Wenen dat er een intensere dialoog zou komen tussen de moslims en de christenen.
Hij wees er tevens op dat zowel de islam als het christendom godsdiensten zijn waarin God zich openbaarde.
Tegelijkertijd hield hij volgens Radio Vaticaan een oproep voor een “open en onbevangen” omgang met de geschiedenis. Daarbij verwees hij expliciet naar de spijtbetuiging die de paus vorig jaar uitsprak, onder meer over de ontsporingen tijdens de periode van de kruistochten.
 
 

 

Rorate Zoeken