Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus buigt zich samen met bisschop Eijk over landkaart Nederland

Paus buigt zich samen met bisschop Eijk over landkaart Nederland
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Bisschop Eijk was naar eigen zeggen zeer onder de indruk van zijn ontmoeting met de paus. Samen hebben ze de landkaart van Nederland bestudeerd om het bisdom Groningen op te zoeken.
In tegenstelling tot bisschop Muskens, die de paus 'zeer vermoeid' vond overkomen, vond Eijk de paus opgewekt en in redelijk goede doen, zo meldt het ANP.

Goed nieuws

Bisschop Eijk had tijdens de audiëntie goed nieuws te melden: voor het eerst sinds hij zijn zetel innam, zal Eijk dit jaar drie diakens en een priester wijden. Hij vertelde de paus ook over het Bonifatiusjaar dat dit jaar gevierd wordt. Het is 1250 jaar geleden dat de Heilige Bonifatius in Dokkum de marteldood stierf. Er staan de komende tijd allerlei activiteiten op het programma.
 
 

 

Rorate Zoeken