Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Burundi: nuntius Mgr. Courtney opzettelijk omgebracht

Burundi: nuntius Mgr. Courtney opzettelijk omgebracht
BUJUMBURA (RKnieuws.net) - Volgens een rapport van een commissie die door de Burundese regering werd aangesteld hebben rebellen op 29 december 2003 de pauselijke nuntius Michael Courtney omgebracht en gebeurde dat welbewust.
Kort na de arrestatie had een van de daders gezegd dat men niet wist dat men met de nuntius te maken en niet wist wat het vlagje van het Vaticaan op de wagen betekende.

De Ierse nuntius werd met zijn wagen tegengehouden aan een wegcontrole ten zuiden van Bujumbura. Volgens het rapport werd hij daarop opzettelijk omgebracht door de rebellen.

De commissie ondervroeg 21 getuigen, waaronder de dader. Een van de rebellen zei dat men het bevel had gekregen om een wegblokkade op te werpen en te schieten op elke wagen die langs kwam. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken