Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Plussersdag in Ieper

Plussersdag in Ieper
IEPER (RKnieuws.net) - Op donderdag 15 april heeft de Plussersdag "Steengoed" in Ieper plaats. De Plussersdag richt zich tot jongeren na hun vormsel en hun begeleiders. Het wordt een namiddag om te spelen, te eten, te bezinnen, te zingen, te dansen…
Het is een organisatie van Surplus in samenwerking met de Sint-Jansjongeren (SJJ, de jongerenwerking van Sint-Jan in Ieper) en de jongerenwerking ‘Optocht’ van Ieper. Surplus is de kerngroep van de plussers binnen de jeugddienst van het bisdom Brugge.

“Vorig jaar hadden we met 250 jongeren een geslaagde namiddag in Pittem. Ook dit jaar willen we met de Plusdag alle plussers- en jongerengroepen, individuele jongeren en begeleiders samenbrengen. We vinden het heel belangrijk om zo’n dag te organiseren omdat we willen laten aanvoelen dat er nog heel wat groepen en jongeren geïnteresseerd zijn”, zegt Eva Vromman.

‘Steengoed’ vindt plaats in en om de parochiezaal aan de Capucienenstraat 48 in Iepern. Pijltjes zorgen voor wegwijzers vanaf het station. Op de website www.jeugdenevangelisatie.be staat een plannetje voor wie met de wagen komt. Na het openingsmoment om 14u.30 uur volgt een megaspel. Een hapje en drankje gaan vooraf aan het spiritmoment. Een spektakel vormt het slotdeel van de Plusdag die om 18u.15 eindigt.

Inschrijven liefst vóór 10 april. De deelnameprijs, 5 euro per persoon, wordt ter plaatse betaald.

Meer info: Centrum Licht & Ruimte, Eva Vromman, Oostnieuwkerksesteenweg 51, 8800 Roeselare, tel: 051 26 56 34, gsm 0473 92 32 78, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en website www.jeugdenevangelisatie.be. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken