Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Leider Sikhs veroorzaakt paniek

Leider Sikhs veroorzaakt paniek
VATICAAN (KerkNet/CNS) – Een geestelijke leider van de sikhs was naar Rome gereisd en wou zich aanbieden op het Vaticaan voor een ontmoeting met de paus.
Gehuld in de traditionele klederdracht, met baard én zwaard, zag de man er al behoorlijk gevaarlijk uit. Helemaal verdacht voor de Italiaanse politie werd het toen bleek dat de man ook nog es vergezeld bleek van een uitgebreide lijfwacht met al even vervaarlijk uitziende baarden, tulbanden én dolken. Omdat ook het Vaticaan niet ontsnapt aan de wereldwijd heersende terreurkoorts was de beslissing snel genomen. In een mum van tijd was Giani Joginder Singh Vedanti, één van de belangrijkste leiders van de sikhs, omringd door een dozijn geüniformeerde politiemannen, terwijl de omstanders met belangstelling het tafereel gaande sloegen. Pas na druk overleg heen en weer over de walkietalkie raakten de ordediensten ervan overtuigd dat de geestelijke geen slechte bedoelingen had. De sikhs moesten van de politie wel hun wapens afgeven voordat ze het St.-Pietersplein mochten betreden.
Giani Joginder Singh Vedanti had het dan ook grotendeels aan zichzelf te wijten. Moest hij maar niet compleet onaangekondigd en met alles erop en eraan op het appel zijn verschenen.

Bron: KerkNet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken