Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Tweede praktisch standaardwerk over heiligen

Tweede praktisch standaardwerk over heiligen
LEUVEN (RKnieuws.net) - Sancti, zo heet het tweede praktisch standaardwerk om nog meer heiligen te herkennen, dat bij het Davidsfonds in Leuven verschijnt. Auteurs zijn Jo Claes, Alfons Claes en Kathy Vincke.
Nq het succes van het boek Sanctus (14.000 verkochte exemplaren) verschijnt er nu een tweede repertorium waarin nogmaals meer dan 500 heiligen worden opgenomen. Dit tweede deel sluit perfect aan bij het vorige maar vormt ook een geheel op zich.

Het boek biedt een overzicht van de meest voorkomende en vereerde heiligen in Europa met telkens een afbeelding en begeleidende tekst over het leven van de heilige, de attributen, de feestdag. Het boek is ook zeer handig voor snelle opzoekingen omwille van zijn unieke indeling van de heiligen volgens hun voornaamste attribuut.

Het boek richt zich tot toeristen, wandelaars, museumbezoekers, gidsen, antiekminnaars, restaurateurs en al wie geinteresseerd is in volksdevotie of religieuze kunst.

Het boek bevat een unieke iconografie. Er zijn meer dan 600 illustraties waarvan vele in kleur.

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken