Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Mechelen: passiespel in Begijnhofkerk

Mechelen: passiespel in Begijnhofkerk
MECHELEN (RKnieuws.net) - Op 31 maart, 1 en 2 april, telkens om 20.30 uur voert de Krea-groep een passiespel op in de Begijnhofkerk in Mechelen.
Toen de Krea-groep in 1976 voor het eerst het passiespel in de Mechelse Begijnhofkerk bracht, lag het niet in de bedoeling daar een traditie van te maken. Doch die eerste uitvoering bracht zoveel positieve reacties te weeg en tussen de deelnemers werd zulke hechte band gesmeed dat het niet bij die ene uitvoering kon blijven. Ook kardinaal Suenens en later kardinaal Danneels vroegen de Krea-groep het passiespel te blijven uitvoeren. De tweejaarlijkse eigentijdse Paasbezinning in de Mechelse Begijnhofkerk werd zo een traditie.

Het Passiespel gebracht door de Krea-groep wordt niet alleen geschraagd door een intens groepsgebeuren, maar ook door een bijzonder spelconcept: een combinatie van eigentijdse vormgeving en interpretatie van authentieke bijbelteksten aangevuld met sfeervolle muziek, poëzie en overwegingen.

Van bij de allereerste uitvoering opteerde de Krea-groep voor een sobere vormgeving die toelaat de authentieke bijbelteksten voor zichzelf te laten spreken. Bijbelteksten hebben geen behoefte aan een bonte verpakking. Ze zijn vanzelfsprekend. Eigentijdse poëzieteksten, korte overwegingen en raak gekozen gezangen en muzikale intermezzi zorgen ervoor dat de betekenis van de woorden de tijd krijgt om de toehoorders echt te raken en te ontroeren. Het passiespel wordt op die manier ook door de toeschouwer intens beleefd. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken