Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kardinaal Simonis: "Jammer dat prinses Amalia geen katholieke opvoeding krijgt"

ROME (RKnieuws.net) - Kardinaal Simonis vindt het jammer dat prinses Amalia geen katholieke opvoeding zal krijgen. Hij zegt dit in een interview met het dagblad Trouw. Hoewel hij de keuze van prins Willem-Alexander en prinses Máxima respecteert, blijft de kardinaal er bij dat een katholiek moreel verplicht is zijn kinderen katholiek op te voeden.
Maar hoewel de kardinaal overtuigd is van die morele verplichting, heeft de protestantse partner "eigen ideeën en een eigen geweten. Dat geeft een heel moeilijke situatie. Daar zal serieus over gepraat zijn door Máxima en Willem-Alexander. Hun keuze heb ik te respecteren. Wél vind ik het jammer dat de kinderen geen katholieke opvoeding krijgen. Dat mag natuurlijk.´´

Kardinaal Simonis is op dit moment in Rome voor het Ad Limina-bezoek van de Nederlandse bisschoppen. Volgens Trouw heeft hij de aanstaande doop van Amalia ter sprake gebracht bij de Vaticaanse raad ter bevordering van de eenheid van de christenen. Hij kon de voorzitter van die raad, kardinaal Walter Kasper, melden dat het geen oecumenische viering wordt.

Prinses Amalia wordt op 12 juni in de St. Jacobskerk in het centrum van Den Haag gedoopt, waar ook haar vader, prins Willem-Alexander, het doopsel ontving.
 
 

 

Rorate Zoeken