Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus diep bedroefd om het overlijden van ´bruggenbouwer´ König

Paus diep bedroefd om het overlijden van ´bruggenbouwer´ König
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Paus Johannes Paulus II is diep bedroefd om het heengaan van kardinaal König. In een rouwtelegram aan kardinaal Christoph Schönborn, de huidige aartsbisschop van Wenen, prijst de paus König vanwege zijn inzet als bruggenbouwer naar het Oosten.
"Met grote droefnis heb ik kennis genomen van het heengaan van de hoogwaardige kardinaal Franz König", zegt de paus in zijn rouwtelegram. "Zijn getuigenis van de boodschap van Christus en zijn inzet voor vrede en verzoening hebben hun uitstraling gehad ver over de grenzen van zijn vaderland heen."

De paus prijst de inzet van König voor de christenen uit het Oostblok ten tijde van het communistische bewind. "Bijzonder belangrijk was voor hem de ondersteuning van de gelovigen in het oosten van Europa tijdens de ongelukkige politieke tweedeling van het continent. Tegelijk heeft hij als een bruggenbouwer erkenning gevonden bij de kerken uit de oosterse traditie."

De paus zegt in gebed verenigd te zijn met het aartsbisdom Wenen dat haar vroegere herder gedenkt en rouwt om zijn heengaan. (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken