Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Heverlee: herstelling Leeuwenpoort Abdij van "t Park

HEVERLEE (RKnieuws.net) - De stad Leuven plant de herstelling van de Leeuwenpoort van de Abdij van ´t Park in Heverlee (Leuven). De kosten worden op ruim 87.000 euro geraamd.

Aan de Geldenaaksebaan sloot een slagboom de toegang tot de abdijdreef af. Abt de Waerseggere verving in 1725 de primitieve houten slagboom door de huidige Leeuwenpoort in blauwe hardsteen.

Vorig jaar kreeg de stad Leuven grote delen van de abdij in erfpacht. De stad hoopt de gebouwen tegen 2012 te restaureren. De kostprijs wordt geraamd op zowat 15 miljoen euro. De abdijgemeenschap is te klein geworden om het abdijcomplex te onderhouden. Om de aftakeling van het unieke abdijpatrimonium te voorkomen was er maar één oplossing, namelijk de abdij grotendeels in erfpacht geven aan de overheid. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken