Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Langverwacht document over de Eucharistie verschijnt op Witte Donderdag

Langverwacht document over de Eucharistie verschijnt op Witte Donderdag
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Het langverwachte document van het Vaticaan over de Eucharistie komt uit op Witte Donderdag, 8 april 2004. Dat meldt de Catholic Herald. Naar men zegt heeft het document vertraging opgelopen omdat men het binnen het Vaticaan niet direct eens kon worden over de inhoud.
In zijn encycliek Ecclesia de Eucharistia, die vorig jaar op Witte Donderdag verscheen, zei de paus dat hij hoopte de "donkere wolken van onacceptabele leer en praktijk" ten aanzien van de eucharistie uit te bannen. De paus kondigde toen een document aan met voorschriften rond de viering van de eucharistie.

Controverse

Vorig jaar september onstond er een controverse doordat een concept-tekst van het document uitlekte naar de Italiaanse krant Il Messagero. Er kwam hevige kritiek op een aantal voorstellen uit de tekst, waaronder een controversiële passage over het afschaffen van meisjes-misdienaars. Ook binnen de Vaticaanse curie zou er kritiek zijn op een aantal punten in de tekst.

Afgezwakt

Volgens de Catholic Herald is de uiteindelijke versie van het document nu goedgekeurd door de paus en wordt het op dit moment vertaald zodat het op Witte Donderdag gepubliceerd kan worden. De Catholic Herald weet te melden dat het Vaticaan "het document heeft vereenvoudigd en sommige van de meer controversiële voorschriften heeft afgezwakt." (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken