Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus ontmoet Maristen

Paus ontmoet Maristen
VATICAAN (KerkNet/VIS) – Paus Joannes Paulus II heeft op 17 september de leden van de vier instituten van de maristen, die voor overleg samen waren, ontvangen. De paus riep hen op trouw te blijven aan de missionaire traditie en stelde dat de kerk vooral op hen blijft rekenen voor de opvoeding van kinderen en jongeren, een domein waarop de maristen zich traditioneel toeleggen.
“De wereld van de opvoeding is moeilijk en veeleisend. Ze vereist dat de opvoeders zich voortdurend aanpassen aan de jongeren en hun nieuwe verwachtingen”.
Tenslotte sprak de paus de hoop uit dat via ontmoeting en uitwisseling ook de onderlinge samenwerking onder de vier instituten zou worden versterkt.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken