Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Spaanse gemeenschap in België herdenkt slachtoffers Madrid

Spaanse gemeenschap in België herdenkt slachtoffers Madrid
BRUSSEL (RKnieuws.net) - De Spaanse gemeenschap in ons land organiseert op vrijdag 19 maart om 19 uur een herdenkingsviering voor de slachtoffers van de aanslagen in Madrid. De viering zal plaats vinden in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal van Brussel en wordt opgedragen door Mgr. Jozef De Kesel, de hulpbisschop van Brussel, bijgestaan door Mgr. Sainz Mu¤os, de pauselijke nuntius bij de Europese Unie.


De reeks bloedige bomaanslagen in enkele Madrileense stations op 11 maart heeft voorlopig al aan 201 mensen het leven gekost, terwijl ruim 1.500 mensen gewond raakten.

Afgelopen vrijdag maakte kardinaal Godfried Danneels namens de Belgische bisschoppen zijn medeleven en solidariteit over aan kardinaal Rouco Varela, aartsbisschop van Madrid. Kardinaal Danneels schreef zwaar geschokt te zijn door de blinde terreurdaad, die door niets of niemand verantwoord kan worden. Hij vroeg de katholieke gemeenschappen in Belgie te bidden voor de slachtoffers en hun families.

Ook de Spaanse gemeenschap in Belgie wil deze gebeurtenis niet zomaar laten voorbij gaan en nodigt daarom iedereen uit om samen met hen mee te bidden voor de slachtoffers en hun familieleden tijdens de viering van vrijdag 19 maart in de Brusselse kathedraal. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken