Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Belgische moslimexecutieve veroordeelt aanslagen Madrid

Belgische moslimexecutieve veroordeelt aanslagen Madrid
BRUSSEL (RKnieuws.net) - De Executieve van de Moslims van België veroordeelt in een verklaring de aanslagen van Madrid. De executieve schrijft dat ze met ontzetting de moordaanslagen vernam die afgelopen donderdag in Madrid hebben plaatsgehad: "We herhalen nogmaals dat we dergelijke schandelijke daden zonder meer veroordelen. We hebben alle begrip voor de pijn en de ontreddering van het Spaanse volk en van de families van de slachtoffers, aan wie onze innige deelneming en ons diep medeleven gaan. Aan de vele gekwetsten wensen we een spoedig herstel toe."


"Mocht er bevestiging komen dat de daders van deze aanslagen in naam van de Islam hebben gehandeld, willen we er nogmaals de nadruk op leggen dat dergelijke gewelddaden en hun gruwelijke gevolgen geen enkele rechtvaardiging vinden in de islam, godsdienst van Vrede en Gerechtigheid. Het misbruik van de islam om criminele redenen kan enkel nog meer nadelen brengen voor de moslimsburgers in de wereld die in harmonie met hun medeburgers willen leven."

"Daarom kunnen we enkel actie aanmoedigen tegen de uitdrukking van haat en de strijd tegen elke vorm van onrechtvaardigheid die de frustraties voeden, diezelfde frustraties die de meest barbaarse thesissen dienen. Door het onrustwekkende op hol slaan van het blinde terrorisme is het ongetwijfeld deze weg die moet worden gekozen om de vrede in onze harten en in de wereld terug te brengen", aldus de verklaring. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken