Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Godsdienstvrijheid in Chinese grondwet

Godsdienstvrijheid in Chinese grondwet
BRUSSEL (KerkNet/Asianews) - Op het congres van de Chinese Communistische Partij werd op 12 maart een amendement toegevoegd aan artikel 14 van de Chinese grondwet waarmee de godsdienstvrijheid wordt ingeschreven in de grondwet.
Al mag men daaruit volgens Asianews nog niet afleiden dat er een grotere godsdienstvrijheid komt in China. Een Chinese specialist in godsdienstige aangelegenheden: "Godsdienstvrijheid is nog niet hetzelfde als vrijheid van eredienst. Die beperkingen worden niet versoepeld."

Volgens hem weerspiegelt de wijziging alleen de overgang naar een 'nieuwe socialistische samenleving', waar dezelfde beperkingen - nu in andere bewoordingen - gewoon verder van kracht blijven.

Strenge controle

De Chinese overheid voert een strenge controle uit op religieuze activiteiten. Zo geldt er een verbod voor religieuze gemeenschappen of bekeringen zonder toestemming van de overheid.

Daardoor zijn er verschillende ondergrondse Kerken ontstaan, die ontsnappen aan de controle van de overheid, maar die zich wel blootstellen aan vervolging en verdrukking.
 
 

 

Rorate Zoeken