Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Dankfeest voor Gentse bisschop-emeritus Mgr. Luysterman

Dankfeest voor Gentse bisschop-emeritus Mgr. Luysterman
GENT (RKnieuws.net) - Vrijdag 19 maart neemt de geloofsgemeenschap van het bisdom Gent samen met alle anderen die hem genegen zijn officieel afscheid van Monseigneur Arthur Luysterman. Hij was de 29ste bisschop van het bisdom Gent van eind 1991 tot en met januari 2004. Iedereen wordt uitgenodigd op dit dank- en afscheidsfeest dat plaatsvindt in de Sint-Baafskathedraal van Gent en begint om 19.30 uur.


Het Simoens Trio uit Merelbeke (piano, viool en cello) zorgt voor de muzikale inbreng met twee optredens. Op het programma het Trio voor piano, viool en cello in do groot van Haydn en het Trio voor viool, cello en piano nr. 1 van Shostakovich.

Het woordgedeelte van de avond zal bestaan uit toespraken van vicaris-generaal Van Puyenbroeck, gedurende twaalf jaar nauwe medewerker van de bisschop-emeritus, en van Monseigneur Luysterman zelf.

Daarna wordt in de lokalen van de Sint-Bavohumaniora aan de Reep een receptie aangeboden aan alle aanwezigen.

De viering begint om 19.30 uur. Voorziene einde in de kathedraal rond 21 uur. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken