Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Jezuïeten schrijven filmprijs uit voor Wereld Jongerendagen

Jezuïeten schrijven filmprijs uit voor Wereld Jongerendagen
BRUSSEL (KerkNet/SJ) - De conferentie van de provincialen van de Europese jezuïeten heeft een filmprijs voor een religieuze korte film uitgeschreven. De prijs richt zich tot filmmakers die in 1970 of later geboren zijn.
Dat heeft de Belgische jezuïet Mark Rotsaert, de voorzitter van de Europese provincialen van de jezuïeten, bekend gemaakt. De beste inzendingen worden vertoond op de Wereldjongerendagen (WJD) die in de zomer van 2005 in de Duitse stad Keulen plaats hebben.

Volgens Mark Rotsaert zijn de jezuïeten erg blij dat ze met deze Inigo Award jonge filmmakers kunnen steunen. "De films moeten, via dit medium, de spirituele verlangens en ervaringen van jongeren van vandaag weerspiegelen." Hij verwees daarbij naar het voorbeeld van inzendingen over de aanwezigheid of afwezigheid van God in onze geseculariseerde wereld. De films hebben best ook oog voor de tweevoudige sociale dimensie van vrede en rechtvaardigheid.

Nog volgens pater Rotsaert wordt de Inigo Award toegekend aan de drie beste korte films. Die films - samen met de beste inzendingen - zullen vertoond worden op de Wereldjongerendagen in Keulen.

De prijs wordt op 19 augustus 2005 in Keulen uitgereikt in aanwezigheid van Tom Rochford, de secretaris van de jezuïeten voor de communicatie en de media, in de hoofdzetel van de sociëteit in Rome. De korte films kunnen nog tot 1 mei 2005 ingezonden worden.

Meer info: www.inigo-award.org.
 
 

 

Rorate Zoeken