Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Nederlandse bisschoppen bidden voor prinses Juliana

Nederlandse bisschoppen bidden voor prinses Juliana
UTRECHT (RKnieuws.net/SRKK) - "Prinses Juliana was voor de eenheid van ons land van grote betekenis". Dat zegt kardinaal Simonis namens de bisschoppen van Nederland in een verklaring bij het overlijden van de prinses. De bisschoppen bidden dat zij "na een lang leven dat gewijd was aan de dienst voor het vaderland, nu mag delen in Gods vreugde en vrede".
In de verklaring, die vanochtend werd gepubliceerd, betuigen de bisschoppen "hun oprechte leedwezen met het overlijden van Prinses Juliana".

De Nederlandse bisschoppen "condoleren van harte Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard, Hare Majesteit de Koningin en de gehele Koninklijke Familie."

Prinses Juliana, die van 1948 tot 1980 koningin van Nederland was, stierf vanochtend op 94-jarige leeftijd aan de gevolgen van een longontsteking en algemene verzwakking.

De bisschoppen gedenken in hun reactie haar grote betekenis voor de eenheid van Nederland, en bidden "dat Prinses Juliana na een lang leven dat gewijd was aan de dienst voor het vaderland, nu mag delen in Gods vreugde en vrede," aldus de verklaring. (RV)

Lees ook: <a href="http://www.rorate.com/rorate/scripts/art.php?id=22514" target="new">Prinses Juliana overleden - RKnieuws.net over haar leven en geloof</a>
 
 

 

Rorate Zoeken