Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Brugge: personalia

Brugge: personalia
BRUGGE (RKnieuws.net) - Johan Vandezande, nieuw gewijd permanent diaken, lid van de Sint-Michielsbeweging, is door Mgr. Vangheluwe bevestigd in zijn functie als leraar aan het VTI te Kortrijk en als interdiocesane medeverantwoordelijke voor de schoolpastoraal in het buitengewoon onderwijs.


In Ieper is Antoon BAERT, pastoor-emeritus, overleden. Hij werd geboren te Zwevegem op 4 maart 1920 en tot priester gewijd te Brugge op 16 april 1944.
Eerst was hij leraar aan het V.T.I. te Brugge (1944-1947), daarna onderpastoor van de Sint-Amatusparochie te Oostvleteren (1947-1955), onderpastoor van de Onze-Lieve-Vrouwparochie (Hazegras) te Oostende (1955-1965), onderpastoor van de H.Hartparochie te Oostende (1965-1969), sinds 1969 pastoor van de Sint-Jan Baptistparochie te Dranouter en sinds 1977 tevens pastoor van de Sint-Machutusparochie te Wulvergem waar hij op 18 november 1993 eervol ontslag als pastoor bekwam. De uitvaartplechtigheid heeft op zaterdag 27 maart om 10.30 uur plaats in de Sint-Eligiuskerk in Westouter. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken