Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Stichter Taizégemeenschap bij de paus

Stichter Taizégemeenschap bij de paus
VATICAAN (RKnieuws.net) - Paus Joannes Paulus II heeft een ontmoeting gehad met Frère Roger, de stichter van de Taizégemeenschap in Frankrijk. De persdienst van het Vaticaan maakte geen details bekend over de ontmoeting, maar tussen de paus en Frère Roger bestaat al geruime tijd een sterke vriendschap.


De paus bracht in 1986 een bezoek aan Taizé. De gemeenschap van Taizé, die jaarlijks door duizenden jongeren uit heel Europa bezocht wordt, telt honderd broeders. Ze zijn zowel katholiek als protestants en afkomstig uit meer dan 25 landen.

Sinds 1950 trokken ook enkele broeders van de Taizégemeenschap naar arme landen om er getuige te zijn van de vrede en om er het lijden te delen. Ze wonen in arme gebieden in Azië, Afrika en Latijns Amerika.

Daarnaast is er rond de jaarwisseling ook de “Pelgrimage van vertrouwen”, die ieder jaar in een andere Europese grootstad plaatsheeft. De twee laatste bijeenkomsten hadden in Hamburg en Parijs plaats. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken