Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Mgr. Hurkmans naar paardenprocessie Hakendover

Mgr. Hurkmans naar paardenprocessie Hakendover
TIENEN (RKnieuws.net) - In Hakendover (Tienen) trekt op paasmaandag 12 april de jaarlijkse paardenprocessie uit. Ditmaal gaat monseigneur A.L.M. Hurkmans, bisschop van 's-Hertogenbosch, voor in de plechtige eucharistieviering om 10 uur in de kerk van de Goddelijke Zaligmaker. Aansluitend trekt de processie uit met als hoogtepunten de spectaculaire paardengalop met honderden ruiters op de Tiense berg en de zegening van de bedevaarders, paarden en velden.
Traditiegetrouw worden weer duizenden bedevaarders verwacht uit Brabant, Limburg en zelfs uit Nederland. Zo onder meer het broederschap uit Tilburg, dat dit jaar zijn honderdste bedevaart naar Hakendover viert.

Eregasten zijn de leden van de profetengroep uit de Heilig Bloedprocessie van Boxtel. Daarnaast is ook de apostelengroep van de befaamde palmprocessie uit het naburige Hoegaarden weer van de partij. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken