Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Scheutist Jan Van Cauwelaert is 50 jaar bisschop

Scheutist Jan Van Cauwelaert is 50 jaar bisschop
ANTWERPEN (RKnieuws.net) - "Natuurlijk heeft de kerk fouten gemaakt, maar wie niet?": dat zegt Scheutist Jan Van Cauwelaert (89), vijftig jaar bisschop, in een interview met Het Nieuwsblad. Het vraaggesprek verscheen vrijdag.
Van Cauwelaert werkte ruim een kwarteeuw in Congo. In 1954 werd hij benoemd tot bisschop van Inongo. In 1967 gaf hij vrijwillig zijn bisschopsmijter door aan een Congolees, een symbolisch gebaar dat veel indruk maakte. Sindsdien houdt hij zich bezig met de vernieuwing van de kerk. "Ja er is crisis in de kerk. Men baseert zich nog altijd te sterk op dogma´s in plaats van op spiritualiteit. Daarom vallen we zonder priesters. En een parochie zonder priester, dat kan niet. De eisen om priester te worden zijn niet aangepast. Daar wil ik in de toekomst voor vechten". (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken