Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Broederlijk Delen: mobiliseren en lobbyen voor vrede

Broederlijk Delen: mobiliseren en lobbyen voor vrede
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Broederlijk Delen wil groepen mensen in het Zuiden hun eigen plannen laten uitvoeren. Broederlijk Delen steunt die plannen. Ook met lobbywerk en acties over internationale oorzaken van armoede.
Want sommige politieke beslissingen dwarsbomen de projecten van mensen in het Zuiden. Dat een hardwerkende boer in het Zuiden niet genoeg verdient om rond te komen, is niet zijn schuld. Het is ook niet de schuld van de natuur. Het is het gevolg van politieke keuzes.

Broederlijk Delen reikt concrete oplossingen aan om de huidige situatie bij te sturen (kwijtschelding van onbetaalbare schulden, een belasting op munttransacties, ... ).

Op veel plaatsen in het Zuiden worden de eigen plannen van de lokale bevolking ook doorkruist door geweld. Oorlog is een realiteit voor veel van onze partners. Zolang er geen einde komt aan deze oorlogen is echte ontwikkeling onmogelijk. Daarom zet Broederlijk Delen zich ook in voor duurzame vrede in Centraal-Afrika (Congo, Rwanda, Burundi), Latijns-Amerika (Colombia) en het Midden-Oosten (Palestijns-Israëlische conflict).

Broederlijk Delen werkt samen met partners in het Zuiden en met gelijkgezinde organisaties in België en Europa. Samen stappen we met goed onderbouwde dossiers naar parlementairen, ministers, diplomaten en andere beleidsmakers op nationaal en internationaal niveau. Zo willen we hen ervan overtuigen werk te maken van vrede en duurzame ontwikkeling. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken