Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kardinaal Danneels in Parijse kathedraal voor vastenconferentie

Kardinaal Danneels in Parijse kathedraal voor vastenconferentie
PARIJS (RKnieuws.net) - Kardinaal Godfried Danneels heeft zondagnamiddag een vastenconferentie gegeven in de Notre-Dame kathedraal van Parijs. Hij behandelde er het thema van de nederigheid vanuit de zaligspreking "Zalig de zuiveren van hart want zij zullen God zien".
"Zijn we blind?" zo vroeg de kardinaal zich af die eraan herinnerde dat de Bijbel zowel spreekt van de blindheid van het hart als van de blindheid van de ogen. "Om te genezen van ons glaucoom moeten wij de blik van Christus lenen die ons oog zuivert", zo zei de kardinaal.

De vastenconferentie van kardinaal Danneels werd rechtstreeks uitgezonden door France-Culture en zondagavond in uitgesteld relais door KTO.

De integrale tekst van de vastenconferentie van kardinaal Danneels wordt samen met de teksten van de lezingen van drie andere Europese kardinalen en van een orthodoxe bisschop in boekvorm uitgegeven. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken