Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Pax Christi herdenkt slachtoffers Rwandese genocide

Pax  Christi herdenkt slachtoffers Rwandese genocide
ANTWERPEN (RKnieus.net) - In een geest van tolerantie, wederzijdse aanvaarding en verzoening gedenkt Pax Christi Vlaanderen alle doden van de oorlog, de genocide en de massamoorden tussen 1990 en 1996. Daarom is er op zaterdag 3 april om 15 uur een oecumenische gebedsdienst in de St.-Remikerk aan de Jubileumlaan 80 in Sint-Jans-Molenbeek.

De dienst wordt opgeluisterd door drie Rwandese koren. Om 17 uur sluit daarbij een ontmoeting met een drink en een eenvoudige maaltijd aan, gevolgd door een cultureel evenement. Ivan Godfroid leest voor uit zijn dichtbundel «Omgewoelde aarde», afgewisseld met fragmenten uit het «Oratorium Rwanda» (tekst Ivan Godfroid, muziek Geert Vander Straeten).

Meer info: Pax Christi, tel: 03 225 07 99. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken