Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Téo van der Weele is rooms-katholiek geworden

Téo van der Weele is rooms-katholiek geworden
UTRECHT (RKnieuws.net) - Téo van der Weele, schrijver van het boek ’Vrede doet bloeien’, is rooms-katholiek geworden. Hij maakt dat eind deze maand bekend via een artikel in Bouwen aan de Nieuwe Aarde, het tijdschrift van de Katholieke Charismatische Vernieuwing. Het boek ’Vrede doet bloeien’, dat gaat over hulp en zorg voor hen die seksueel misbruikt werden.
Téo van der Weele is in de Evangelische Beweging een bekende pastor en auteur. Als spreker is hij in veel landen actief, m.n. in Oostenrijk, maar ook bijvoorbeeld in India. Voor degenen die weten dat Téo al vijftien jaar binnen de rooms-katholieke wereld in Oostenrijk werkt, zal zijn overstap niet als een verrassing komen. Mensen die Téo’s carrière wat minder van dichtbij gevolgd hebben, zullen zich verbazen of misschien zelfs schrikken als ze dit lezen. Hij was o.m. zendeling in Thailand (1963-1975) en daarna als pastoraal werker verbonden aan het centrum ’In de Ruimte’ in Soest. In meer dan honderd Jeugd met een Opdracht-scholen heeft hij les gegeven. Zijn boek ’Vrede doet bloeien’ is uitgegeven is in het Engels, Deens, Frans, Fins, Duits, Nederlands en Arabisch.

Twee cursussen van Téo doen het goed in Nederland en Oostenrijk: ’Zegenend helpen’ en ’Zegenend helpen na seksueel misbruik’. In het Oostenrijkse Sankt Pölten, lopen deze cursussen al vijf jaar, met een aanbeveling van bisschop Klaus Küng die hem 19 oktober 2010 op 73-jarige leeftijd opnam in de R.-k. Kerk en het sacrament van het vormsel toediende.

Het tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde verschijnt sinds 1965. Eerst als blaadje van de derde orde paters Maristen en sinds begin jaren zeventig als tijdschrift van de vernieuwingsbeweging Katholieke Charismatische Vernieuwing. De ondertitel luidt: Katholiek tijdschrift voor vernieuwing door de Heilige Geest.
 
 

 

Rorate Zoeken