Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Lier: torenklok terug

Lier: torenklok terug
LIER (RKnieuws.net) - Amper een jaar nadat een Nederlandse firma de beiaard uit de Sint-Gummaruskerk in Lier heeft gehaald keert de eerste gerestaureerde klok terug naar de Pallieterstad. Het bericht staat donderdag in GVA.
De Lierse beiaard bestaat uit 43 klokken. De meeste dateren uit het begin van de achttiende eeuw. Ze worden gerestaureerd in Asten. De klok die nu al gerestaureerd is heeft 1,78 meter diameter en een gewicht van ongeveer 3.500 kilo.

De volledige restauratie van de Lierse beiaard kost één miljoen euro. Daarvan wordt 80 procent gesubsidieërd. Voor de overige 200.000 euro is de Lierse beiaardvereniging op zoek naar sponsors onder particulieren, bedrijven en verenigingen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken