Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Averbode: cursus jeugdpastoraal

Averbode: cursus jeugdpastoraal
AVERBODE (RKnieuws.net) - Sinds vorig werkjaar biedt Jongerenpastoraal Vlaams-Brabant en Mechelen een stevige basiscursus aan met een sterk pastorale inkleuring. Van 12 tot 17 april vindt de tweede editie plaats van deze cursus ‘Sleutel op de deur!’.


Jonge begeleiders van pluswerkingen, Lange Weg-projecten en andere pastorale groepen kunnen er terecht met hun specifieke vragen. Een uitgelezen vormingskans voor begeleiders van jongeren.

Er staan onder meer sessies geprogrammeerd in verband met het vertellen van het geloofsverhaal en het uitwerken van vieringen en bezinningen, maar ook over bibliodrama of over methodieken om met jongeren te werken omtrent geloof. Daarnaast kun je er ideeën en ervaringen uitwisselen met een twintigtal andere jonge begeleiders, en proeven van verschillende spelen en methodieken. Artiesten vinden hun gading in het aanbod van knutseltechnieken en – materialen. Anderen kunnen zich uitleven in muziek, zang, drama en lichaamsexpressie of animatie. Aan de hand van gesprekstechnieken leer je hoe je een groepsgesprek kunt begeleiden, of je kunt je kennis bijschaven inzake vergaderen, plannen en organiseren. Ook het samenspel van begeleider en jongeren wordt uit de doeken gedaan. De nodige portie beweging, zowel voor hersenen als voor ledematen, staat uiteraard ook op het programma.

De cursusweek vindt plaats in Averbode. Ze staat open voor beginnende begeleiders van 16 tot 20 jaar. Na het volgen van deze cursus en zestig uren stage in de eigen werking of elders, verkrijgt de cursist het attest ‘animator in het jeugdwerk’. Deelname kost 135 euro (125 euro voor IJD-leden), alles inbegrepen.

Info en inschrijving: Jongerenpastoraal vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen (Annemie Tuts), Varkensstraat 6, 2800 Mechelen, tel: 015 29 84 68, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (tb) 
 

 

Rorate Zoeken