Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bisschop-emeritus Mgr. Van Zuylen (Luik) overleden

Bisschop-emeritus Mgr. Van Zuylen (Luik) overleden
LUIK (RKnieuws.net) - De begrafenis van Mgr. Guillaume-Marie Van Zuylen die vrijdagavond op 94-jarige leeftijd in het ziekenhuis van Hermalle-sous-Argenteau overleed heeft woensdag om 11 uur in de kathedraal van Luik plaats. Mgr. Aloys Jousten, bisschop van Luik, zal de uitvaartdienst leiden. Andere Belgische bisschoppen zullen meeconcelebreren.
Mgr. Van Zuylen leidde het bisdom Luik van 8 december 1961 tot 17 maart 1986. Tot 1967 was hij ook bevoegd voor Limburg dat van het bisdom Luik afhing. Op 31 mei 1967 richtte paus Paulus VI het bisdom Hasselt op dat door de wet van 12 juni 1967 werd erkend.

Van Zuylen, die vicaris-generaal van de Limburger Mgr. Kerkhofs was, werd op 9 juli 1951 benoemd tot bisschop-coadjutor, met andere woorden tot hulpbisschop met recht van opvolging.

Bisschop Van Zuylen heeft een grote sociale rol gespeeld in de moeilijke naoorlogse periode in het Luikse en nam het resoluut op voor de zwakken. Hij steunde ook het werk van de priester-arbeiders die toen in het Luikse werkzaam waren. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken