Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vaticaan presenteert boek over liturgische hervorming

Vaticaan presenteert boek over liturgische hervorming
VATICAAN (KerkNet/VIS/CNA) - Vrijdag 2 april werd in het Vaticaan een nieuw boek over de liturgische hervormingen voorgesteld. 'Spiritus et Sponsa' bevat de teksten van de voordrachten die gehouden werden ter gelegenheid van de herdenking van de 40ste verjaardag van de publicatie van de constitutie 'Sacrosanctum concilium' eind vorig jaar.
Een van de voordrachten is van kardinaal Francis George, die er sprak over de uitdagingen voor de vernieuwing van de liturgie in de geest van het Tweede Vaticaanse Concilie.

Op de voorstelling van het nieuwe boek wordt toelichting gegeven door kardinaal Francis Arinze, de prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst, Juan Javier Flores Arcas, de directeur van het Pauselijke Liturgisch Instituut St.-Anselmus in Rome en Mgr. Giuseppe Liberto, de koorleider van het pauselijk koor van het Vaticaan.
 
 

 

Rorate Zoeken