Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Hasselt: studiedag Christelijk Onderwijzersverbond

Hasselt: studiedag Christelijk Onderwijzersverbond
HASSELT (RKnieuws.net) - Onder het thema “Allen voor ZORG voor allen” organiseert het Christelijk Onderwijzersverbond Limburg – COV – op donderdag 15 april aanstaande in het Cultureel Centrum Hasselt haar jaarlijkse ontmoetingsdag voor leerkrachten van het Basisonderwijs.
Het centrale thema “Allen voor Zorg voor allen” wordt onderwijskundig uit de doeken gedaan via een aantal concrete praktijksessies waarin onderwijsdeskundigen en leerkrachten van het Limburgse Basisonderwijs hun ervaringen uitwisselen met collega’s en studenten uit de lerarenopleiding.

De tweede donderdag van de paasvakantie is voor de Limburgse leerkrachten van het Basisonderwijs door de jaren heen een stevig begrip geworden. Op deze pedagogische hoogdag zijn de onderwijsspots gericht op leerkrachten en hun dagelijkse praktijk. Het COV heeft inmiddels een lange traditie opgebouwd met deze pedagogische studiedagen. Jaarlijks vinden ongeveer 1500 leerkrachten en studenten hun weg naar het Cultureel Centrum van Hasselt.

Naast het pedagogische luik heeft ook de leermiddelenbeurs een grote aantrekkingskracht. Uitgeverijen uit binnen- en buitenland tonen de nieuwe trends op de onderwijsmarkt en maken de leerkrachten wegwijs in de talloze publicaties en onderwijsmaterialen om de dagdagelijkse klaspraktijk te ondersteunen.

De pedagogische studiedag 2004 start om 08.30 uur met de opening van de leermiddelenbeurs. De plenumvergadering in de ontmoetingsruimte op de eerste verdieping van het CCH staat om 9.30 uur geprogrammeerd. De bezoeker kan, doorlopend de ganse dag, terecht in de verschillende zalen en ontvangstruimtes van het Cultureel Centrum Hasselt. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken