Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kardinaal Schönborn: Christendom en Islam hebben gemeenschappelijke wortel

Kardinaal Schönborn: Christendom en Islam hebben gemeenschappelijke wortel
WENEN (KerkNet/KathWeb) - Het christendom en de islam hebben een gemeenschappelijke wortel. Dat vertelde de Oostenrijkse kardinaal Schönborn volgens KathWeb in een gesprek met journalisten.
De aartsbisschop van Wenen waarschuwt ervoor de islam al te zeer als een eenheid te zien en te veroordelen: de islam bevat een ruim gamma van instellingen en richtingen, zoals dat ook in het christendom het geval is. Zo kan men de moslims in Kosovo en Bosnië bezwaarlijk als onverdraagzaam bestempelen, terwijl anderzijds een land als Saoedi Arabië nog verwijderd blijft van wat men wereldwijd ziet als de standaard voor godsdienstvrijheid en mensenrechten.

De kardinaal spreekt de hoop uit dat zijn landgenoten bereid zijn de vluchtelingen uit Afghanistan bij te springen en met hen solidair te zijn. Toch stelt hij dat de opvang geen opdracht van Oostenrijk of enig ander land alleen kan zijn, maar veeleer een uitdaging vormt voor gans de internationale gemeenschap.
 
 

 

Rorate Zoeken