Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Brugge: chrismamis met vormelingen

Brugge: chrismamis met vormelingen
BRUGGE (RKnieuws.net) -Sinds 1995 nodigt de bisschop van Brugge elk jaar een groep uit om deel te nemen aan de chrismamis op Witte Donderdag in de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge. De genodigden hebben te maken met de H.Oliën die in deze viering gezegend worden. De chrismamis is in de voorbije jaren uitgegroeid tot een indrukwekkende liturgische viering.


Net als vorig jaar nodigt mgr. Roger Vangheluwe een groep vormelingen uit samen met hun ouders, meters, peters en vormselcatechisten. Omwille van organisatorische redenen komen ook nu weer slechts vier decanaten aan bod: één decanaat per streek. In 2004 zijn dat Brugge-Stad, Harelbeke, Izegem en Poperinge. Vorig jaar waren de decanaten Avelgem, Brugge-Zuid, Diksmuide en Gistel te gast. De andere decanaten worden in de komende jaren uitgenodigd.

Elk decanaat mag een groep van ongeveer 200 personen samenstellen en zorgt ervoor dat niet alleen vormelingen maar ook ouders, meters en peters en vormselcatechisten deel uitmaken van deze decanale groepen.

“In ons bisdom zijn nogal wat mensen betrokken bij het Heilig Vormsel", zegt mgr. Vangheluwe. "Er wordt veel tijd besteed aan de vormselcatechese. Velen zijn gezonden om op die wijze aan verkondiging te doen. Ook de vormselwake met vormelingen, ouders, meters en peters is in tal van parochies een sterk gebeuren. De chrismamis is een goede gelegenheid om dankbaar te zijn voor al die inzet.”

De chrismamis heeft dit jaar plaats op donderdag 8 april (Witte Donderdag) om 10 uur in de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken