Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Beernem: mini-retraite

Beernem: mini-retraite
BEERNEM (RKnieuws.net) - Prof. Johan Cottyn geeft een miniretraite van 20 tot 22 mei in Beernem over het denken van René Girard. Girard heeft het christendom herontdekt en die herontdekking kan volgens prof. Cottyn ook voor andere veel betekenen, om beter te begrijpen wat de essentie is van religie en de authenticiteit van het christendom.


Drie bijbelteksten liggen tijdens de miniretraite ter studie voor, waaronder het boek Job. Na een ietwat filosofische start komen spiritualiteit en zingeving voluit aan bod.

Priester Johan Cottyn is hoogleraar ethiek aan de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen, Campus Kortrijk. Hij heeft heel wat jaren ervaring met jeugdwerking en met internationale contacten.

Afspraak op 20 mei vanaf 17u. (avondmaal is voorzien). Het einde is voorzien op 22 mei na het middagmaal. De richtprijs bedraagt 60 euro.

Inschrijven vóór 20 april bij:
- Lieve en René Haentjens, tel: 09 230 88 48, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
- Anne Marie Waerlop, tel:051 72 33 07, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (tb) 
 

 

Rorate Zoeken