Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Gent: navorming pastorale medewerkers

Gent: navorming pastorale medewerkers
GENT (RKnieuws.net) - Voor pastorale medewerkers van het bisdom Gent die de cursus al volgden, wordt een navormingsreeks van drie avonden georganiseerd over de triniteit.


Dieter Van Belle, medewerker van de Dienst Vorming van het bisdom Gent, spreekt op de eerste avond over beelden van de drie-ene God: "In de naam van de Vader, de Zoon en de Geest: wat de beelden zeggen’’. Op de tweede avond spreekt vicaris Lode Aerts over "Niet ver en onbekend: wat het ons doet’’ en op de derde bijeenkomst Joris Polfliet over "Verborgen schatten: wat de liturgie ons biedt’’.

Het wordt dus een drieluik met bijbel, theologie en pastoraal.

Pastorale medewerkers kunnen deze reeks volgen in Mariakerke (op 11 en 25 mei en 1 juni om 14.30 uur), in Aalst (op 3 en 17 mei en 7 juni om 19.30 uur), in Gent (op 11 en 25 mei en 1 juni om 19.30 uur) en in Sint-Niklaas (op 12 en 26 mei en 2 juni om 19.30 uur).
Deelnemen kost 18 euro.

Graag inschrijven voor 25 april bij het CCV-Vicariaat Vorming, Nederpolder 24, 9000 Gent, telefoon 09/235.78.56, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (tb) 
 

 

Rorate Zoeken