Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vaticaan: VN moet coalitie in Irak vervangen

Vaticaan: VN moet coalitie in Irak vervangen
ROME (RKnieuws.net) - De militaire interventie in Irak was een vergissing en een vredesmacht onder leiding van de Verenigde Naties moet de coalitietroepen vervangen. Dat heeft kardinaal Renato Martino, de "vredesminister" van de paus, donderdag in het Vaticaan verklaard.

Paus Johannes Paulus II was gekant tegen de oorlog en blijft bij zijn standpunt, zo vertelde de kardinaal de krant La Stampa.

De paus zal zondag in zijn vredesboodschap voor Pasen ook verwijzen naar het conflict in Irak. Vorig jaar sprak de paus al zijn vrees uit over een mogelijk "dramatisch conflict tusen culturen en religies" veroorzaakt door het conflict in Irak.

Volgens de kardinaal zou de paus voorstander zijn van een
vredesmacht onder leiding van de Verenigde Naties. Binnen die vredesmacht zouden de moslimlanden een belangrijke rol moeten spelen, aldus nog Martino. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken