Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kerkasielwakes in Vlaanderen en Brussel

Kerkasielwakes in Vlaanderen en Brussel
LEUVEN (RKnieuws.net) - Op zaterdag 19 en zondag 20 juni 2004 organiseert KERKASIEL.anders, het Oecumenisch netwerk van lokale initiatieven met vluchtelingen en nieuwe migranten, kerksielwakes in verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel ter gelegenheid van de UNO-Vluchtelingendag.

Meer nog dan in 2003 geldt de vaststelling dat duizenden mensen die een verblijfsprocedure lopen hebben in de vorm van een asielaanvraag, een beroepsprocedure, een regularisatieaanvraag of andere vormen… talloze jaren verliezen in de wachtrij. Ondanks alle ‘politieke akkoorden’ om bijvoorbeeld de oude asielaanvragers die van voor 1 januari 2000 tot vandaag nog in procedure zijn, ambtshalve te regulariseren, blijft het oorverdovend stil op het ministerie van Binnenlandse Zaken en lijkt de hele regering zich voor deze wachtenden niet te interesseren. Met de kerkasielwakes willen de initiatiefnemers die stilte doorbreken.

Lokale initiatiefnemers die zich bij KERKASIEL.anders aanmelden met interesse om een kerkasielwake te organiseren, krijgen een handleiding toegestuurd met info- en tekstmateriaal. Een kerkasielwake kan verschillende vormen aannemen. De basis is een kerkelijke (protestantse of katholieke) initiatiefnemende groep die in de eigen omgeving op zoek gaat naar medestanders. Soms zullen dat medestanders zijn bij de vluchtelingen, asielzoekers of nieuwe immigranten. Soms groepen van verschillende religieuze of levensbeschouwelijke gezindheid. Dan wordt het een interlevensbeschouwelijk gebeuren. De kerkasielwake kan een zelfstandig initiatief zijn in een kerk of kan ingebouwd worden in een bestaand liturgisch aanbod.

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken