Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paasbezinning in Sint-Andriesabdij van Zevenkerken

Paasbezinning in Sint-Andriesabdij van Zevenkerken
ZEVENKERKEN (RKnieuws.net) - " Verrijzenis is niet een terugkeer uit de dood, maar een doorbraak door de dood heen naar een leven waarin de dood geen rol meer speelt. Christus brak door de dood heen naar een nieuw leven. Hij heeft de dood niet meer voor zich. En dat vormt de definitie van de verrijzenis: een leven waar de dood geen macht meer heeft."


Op Stille Zaterdag 10 april om 10.30 uur geeft Paul Standaert, abt van de Sint-Andriesabdij, een paasbezinning over "Opnieuw geboren worden. Hoe kan dat vandaag?" (Joh 3, 1-13) in de Gregoriuszaal van de abdij Zevenkerken in Sint-Andries Brugge. De toegangsprijs bedraagt 6 euro. (tb)


 
 

 

Rorate Zoeken