Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Angst voor aanslag groeit: Vliegverbod over Rome en Vaticaan tijdens Paasfeest

Angst voor aanslag groeit: Vliegverbod over Rome en Vaticaan tijdens Paasfeest
ROME (RKnieuws.net) - Italië heeft een no-fly zone boven Rome en het Vaticaan ingesteld en de veiligheidsmaatregelen drastisch verscherpt nu tienduizenden pelgrims en toeristen naar Vaticaanstad komen voor het Paasfeest. 16.000 agenten en militairen moeten de veiligheid bewaken.
Dat meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera op basis van een verklaring van de Italiaanse politie. Niet-commerciële vluchten rond Rome worden geschrapt en de straten rond Vaticaanstad en het Sint Pietersplein worden afgesloten voor het verkeer.

De maatregelen zijn een gevolg van signalen dat er plannen bestaan voor een terreuraanslag in Italië tijdens de paasdagen. Italië ondersteunde net als Spanje de Amerikaans-Britse oorlog in Irak.

16.000 agenten en militairen paraat

In totaal worden 12.000 politieagenten en 4000 militairen ingezet. Scherpschutters zullen op strategische plekken worden neergezet en patrouille-helicopters zullen boven de stad vliegen, aldus de krant Il Messaggero.

Paus Johannes Paulus II zal zondag de Paasviering op het Sint Pietersplein leiden, waar naar verwachting tienduizenden gelovigen op af zullen komen. (RV)
 
 

 

Rorate Zoeken