Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bijbelreeks in Torhout

Bijbelreeks in Torhout
TORHOUT (RKnieuws.net) - Het Centrum voor Christelijk Vormingswerk organiseert in het kader van de diocesane vorming voor religieuzen een bijbelreeks voor alle geïnteresseerden.


In ´Bijbelse woorden over schuld, verzoening en bevrijding´ zoekt Noël Bonte, professor exegese aan het grootseminarie te Brugge, naar inspirerende antwoorden in de bijbelteksten op vragen als: hoe gaat de bijbel om met de schuldvraag, hoe verwoordt de bijbelse mens zijn of haar ervaring met kwetsuren, hoe gaat de bijbels-gelovige mens om met eigen kwetsuren en wat betekent bevrijding vanuit een hedendaagse bijbelse visie?

De reeks omvat vijf lesnamiddagen (telkens twee lesuren en een verwerkingsmoment). Locatie: diocesaan centrum ´Virgo Fidelis´ (Bosdreef 5) te Torhout. Data: maandag 10 en 17 mei en 7, 14 en 21 juni - telkens van 14 tot 17 uur.

Inschrijven door overschrijving van 37 euro op rekening 775-5843716-69 van CCV, Bosdreef 5, 8820 Torhout met mededeling ´bijbelreeks voor [naam]´.

Omwille van de eenheid van de cursus is het belangrijk de volledige reeks te volgen. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken