Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vijftienhonderd christenen omgebracht in Nigeria

Vijftienhonderd christenen omgebracht in Nigeria
BRUSSEL (RKnieuws.net) - Het religieuze geweld dat enkele weken geleden uitbrak in de Nigeriaanse Plateaustaat heeft aan acht priesters en meer dan 1.500 gelovigen het leven gekost. In totaal werden er 173 kerken vernield. Dat blijkt uit een pas gepubliceerd rapport van ‘Open Doors USA’.


De omgebrachte geestelijken behoorden tot verschillende Kerken, waaronder baptistische, anglicaanse, rooms-katholieke, evangelisch-hervormde gemeenten en de ‘Assemblies of God’. 25.000 mensen werden op de vlucht gedreven. Op 28 maart kwamen ook al 15 christenen om bij geweld in de staat Nasarawa.

De Nigeriaanse Raad van Kerken heeft een verklaring gepubliceerd waarin ze erop wijst dat christenen nooit tot geweld tegen moslims hebben aangezet en dat verantwoordelijken ernstig te kort hebben geschoten in de bescherming van de christenen.

De Amerikaanse voorzitter van ‘Open Doors’, dr. Carl Moeller, zegt dat er geen twijfel over bestaat dat het geweld tegen christenen steeds verder toeneemt. Hij benadrukt ook dat dit geweld te maken heeft met de invoering van de sharia en roept op te bidden voor diegenen die gemarteld worden voor hun geloof in Christus. (tb)
 
 

 

Rorate Zoeken