Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Ontkerkelijking Ierland blijft doorgaan

Ontkerkelijking Ierland blijft doorgaan
BRUSSEL (KerkNet/AFP) - Volgens het Franse persagentschap AFP is het aantal atheïsten in Ierland verdubbeld. Ze vormen nu 3% van de bevolking. Het aantal katholieken daalde lichtjes, maar ze blijven de ruime meerderheid uitmaken van de Ierse bevolking.
Dat blijkt uit de cijfers die pas werden vrijgegeven.
De cijfers laten zien dat het aantal mensen zonder godsdienst meer dan verdubbeld is en steeg van 66.000 in 1991 tot 138.000 in 2002, goed voor 3% van de bevolking.

Opvallend is dat ook het aantal echtscheidingen bij deze groep groot is. Het bedraagt er 20%, terwijl slechts 8% van de huwelijken van de Ierse katholieken op een echtscheiding eindigt. Het nationale gemiddelde bedraagt 8,4%.

Het aantal Ierse katholieken daalde van 91,6 naar 88,4% van de bevolking. Het aantal moslims verviervoudigde tot 19.000, terwijl het aantal orthodoxen de voorbije tien jaar vrijwel gelijk bleef op 10.000.
 
 

 

Rorate Zoeken