Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Bedevaart een eigen (wijze) vorm van kerk zijn"

SCHERPENHEUVEL (RKnieuws.net) -- Mensen trekken in Nepal de bergen in, maken stille tochten, stappen of fietsen naar Santiago de Compostella, naar Rome, naar Lourdes of dichter bij huis naar Scherpenheuvel. Wat maakt een reis of uitstap tot een bedevaart? Waarom zoeken ze soms ver van huis hun ‘heil’? Is het ouderwets volksgeloof of een beeld van de menselijke levensweg?

In onthaalcentrum "De Pelgrim" aan het Isabellaplein in Scherpenheuvel spreken Frank van Gerven en René Obbels op woensdag 21 april om 20u. over "Bedevaart, een eigen (wijze) vorm van kerk-zijn". Zelf zijn ze sterk betrokken bij de bedevaarten naar het heiligdom van Sint-Jozef in Leuven. Deelname aan deze gespreksavond kost 5 euro.

Mee info en inschrijving: De Pelgrim, Isabellaplein 15a, 3270 Scherpenheuvel, tel: 013 35 56 40, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (tb) 
 

 

Rorate Zoeken